Wat voor diensten levert een osteopaat eigenlijk?

L.V. Heuperman D.O. Praktijk voor Osteopathie uit Borne, in Twente, nabij Almelo en Hengelo, is gespecialiseerd in de osteopathie. Dit is een holistische geneeswijze die zich primair richt op uw bewegingsapparaat. Maar wat betekent dat eigenlijk? En wat voor diensten kunt u eigenlijk verwachten als u naar een praktijk voor osteopathie gaat? In deze blog geven we u een kort overzicht van de diensten die onze praktijk voor osteopathie aanbiedt.

Wat is osteopathie?

De osteopathie is gestoeld op de theorieën van de negentiende-eeuwse arts Andrew Taylor Still die een aantal basisprincipes voor de geneeskunde definieerde. Het belangrijkste is zijn holistische kijk op de mens, waarbij de mens wordt gezien als een eenheid, waarin anatomie en gedrag, lichaam en gevoel sterk met elkaar zijn verbonden. Vanuit dit uitgangspunt kan de osteopaat verlichting en genezing bieden bij een breed spectrum van lichamelijke en geestelijke problemen, door bewegingsstoornissen aan te pakken die deze problemen veroorzaken.

Kinderosteopathie
Voor kinderen, zeker zeer jonge kinderen en baby’s, is het vaak moeilijk om te communiceren over wat hen dwarszit. Gelukkig vertelt het lichaam al veel. De osteopaat kan (jonge) kinderen en baby’s helpen die allerlei symptomen laten zien waarvan u misschien niet altijd weet wat ze betekenen. Huilbaby’s, baby’s met een voorkeurshouding, voedingsproblemen, spugen, reflux, AD(H)D en andere gedragsproblemen, leerproblemen, concentratieproblemen, huidproblemen en meer. Door de natuurlijke bewegelijkheid en zelfhelende kracht van het lichaam te herstellen, kan de osteopaat helpen om veel van deze problemen te verzachten, draaglijk te maken of geheel te genezen.

Osteopathie voor volwassenen
Ook voor volwassenen biedt de osteopaat uitkomst in een breed scala aan problemen en klachten. Allereerst uiteraard alle klachten die met beweging te maken hebben, zoals gewrichtsklachten, spier- of peesklachten, nek- of rugklachten en houdingsproblemen. Maar ook allerlei klachten die voortvloeien uit de beperkte bewegelijkheid van het lichaam of hier een wisselwerking mee hebben kunnen door de osteopaat worden aangepakt, zoals last van hoofdpijn en migraine, stress, buikklachten, hormonale problemen, ademhalingsproblemen, emotionele problemen, slaapstoornissen, vermoeidheidsklachten en verschillende psychologische problemen zoals depressie- en angststoornissen.

Wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek of wilt u gewoon wat meer informatie? Neem contact op met L.V. Heuperman D.O. Praktijk voor Osteopathie uit Borne.

0
Feed