Osteopathie, wat is het en voor wie is het bestemd?

Ostheopathie, misschien heeft u er weleens van gehoord en weet u niet precies wat het eigenlijk inhoudt, of misschien heeft u zelfs helemaal geen idee wat het is. Maar de kans bestaat dat u gebaat zult zijn door een behandeling van een osteopaat. Daarom zullen we in deze blog kort uitleggen wat de osteopathie is en hoe het u kan helpen.

Ostheopathie

Osteopathie is een manuele behandelvorm die gericht is op het optimaliseren van de bewegingsfuncties in uw lichaam. Zo kunt u leven zonder pijnlijke spieren, gewrichten, zenuwen en organen. Er zijn ontzettend veel zaken in het lichaam die met elkaar zijn verbonden. De manier waarop de osteopaat uw lichaam optimaal wil laten functioneren is door de regel- en gezondheidsmechanismen van uw lichaam te optimaliseren door een nadruk op gezonde beweging, doorbloeding en zenuwfunctie. Zo zal uw lichaam op optimale wijze met afvalstoffen kunnen omgaan en wordt uw immuunsysteem niet gehinderd door bijvoorbeeld slechte doorbloeding.

Erkenning osteopathie
Osteopathie is een jong beroep, maar krijgt steeds meer erkenning. Bij de meeste verzekeraars kunt u via een aanvullende verzekering gebruik van de osteopaat.

Onderzoek ostheopathie
Bij een osteopathisch onderzoek worden uw klachten in kaart gebracht en gaat u samen met de osteopaat op zoek naar de oorzaken van deze klachten.

Behandeling osteopathie
In een veilige en ontspannen omgeving zal de osteopaat, nadat er een behandelplan is opgesteld, uw vastzittende weefsels en gewrichten manueel behandelen. Tevens zult u tips meekrijgen om in uw dagelijks leven beter te bewegen.

Oorzaak van de klacht
De weefsels die uw klachten veroorzaken zullen door de osteopaat worden behandeld. Gemiddeld zullen binnen drie a vier sessies uw klachten verminderd of verdwenen zijn.

Grondlegger osteopathie
De arts en prediker A.T. Still ontwikkelde de osteopathie in 1874 in Amerika. Hij creëerde een techniek om de gezondheid van mensen te verbeteren door de oorspronkelijke bewegelijkheid van het lichaam te herstellen.

Geïnteresseerd in osteopathie? Neem voor meer informatie contact op met Praktijk voor Osteopathie L.V. Heuperman uit Borne.

0
Feed