Haal het beste uit je osteopathiebehandeling

Osteopathie is een behandeling die het natuurlijk zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert. Om de beste resultaten te krijgen na een behandeling zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je lichaam na een behandeling te ondersteunen, ook in gevallen waar de symptomen na een behandeling tijdelijk erger kunnen lijken, omdat je lichaam bezig is zichzelf te helen. Lees wat jij kunt doen in deze blog.

Zeven tips om je lichaam te ondersteunen na een behandeling

1. Zorg dat je na een behandeling kunt rusten en ontspannen
Op deze manier kan je zelf goed aanvoelen hoe je lichaam reageert op de behandeling en kun je dit gevoel intern verwelkomen.

2. Luister goed naar je eigen lichaam
Osteopathie zorgt voor meer balans in je lichaam. Dat betekent ook dat je lichaam duidelijk bepaalde signalen zal aangeven. Luister hier goed naar en probeer je lichaam te geven wat het nodig heeft.

3. Let erop dat je goed blijft ademen
Door regelmatig bewust en ritmisch te ademen creëer je een harmoniserend effect in je lichaam, wat je genezing bevordert. Adem bijvoorbeeld vier tellen in en vier tellen uit, waarbij je je aandacht verlegt naar je borst-hartgebied.

4. Drink genoeg water
Om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren, is het belangrijk dat je voldoende vocht opneemt. Probeer daarom zeker anderhalf tot twee liter water per dag te drinken.

5. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging
Om de circulatie en de integratie in je lichaam te bevorderen, is het ook belangrijk goed te blijven bewegen. Dit betekent natuurlijk niet dat je een marathon hoeft te lopen. Luister hierbij, zoals gezegd, goed naar je lichaam en ga niet over je eigen grenzen heen. 15 à 30 minuten per dag wandelen kan al voldoende zijn om je circulatie op gang te houden.

6. Probeer genoeg slaap te krijgen
De slaap is het perfecte moment voor het lichaam om te genezen. Bovendien heb je ook overdag voldoende energie die je lichaam aan het eigen genezingsproces kan besteden.

7. Neem contact op met je behandelaar als je twijfelt
Voel je dingen in je lichaam die niet goed voelen, of vertrouw je het even niet? Neem gewoon contact op met je behandelaar bij enige twijfel of vragen.

Wil je een afspraak maken voor osteopathie? Neem vandaag nog contact op met L.V. Heuperman D.O. in Borne.

0
Feed