Maakt wat in je los

Maakt wat in je los

De praktijk voor (kinder)osteopathie in Twente

In onze praktijk werken twee osteopaten: Lennart Heuperman en Tanja Kamphuis. Beiden zijn gediplomeerd osteopaat en van oorsprong fysiotherapeut. Praktijk voor Osteopathie L.V. Heuperman D.O. heeft twee vestigingen. Een in Borne, vlakbij Hengelo, en een in Wierden, nabij Almelo.

Een leven lang bewegen: gezond en klachtenvrij

Verlies van normale beweeglijkheid, of het ontstaan van bewegingsstoornissen, zijn vaak het begin van klachten. 

Osteopathie gaat uit van een holistische benadering waar bij de mens als een geheel wordt gezien. Door zich te richten op de gehele mens wordt er niet alleen gekeken naar de klacht, maar ook naar de oorzaak, de wortel van het probleem.

Bij Praktijk voor Osteopathie L.V. Heuperman D.O. ondersteunen we de normale beweging van de hele mens en heffen we eventuele blokkades op. Zo blijft het lichaam gezond.

Osteopaat Lennart Heuperman

"Na het afronden van mijn osteopathieopleiding aan het Sutherlandcollege in Amsterdam op 5 juli 2003, ben ik als zelfstandig osteopaat mijn eigen praktijk begonnen.

Mijn interesse in het menselijk lichaam was al vroeg gewekt, mede doordat ik van mijn tiende tot mijn tweeëntwintigste actief ben geweest als topsporter en coach in de roeisport. Ik ben toen begonnen aan de opleiding fysiotherapie. Aansluitend heb ik een periode als fysiotherapeut gewerkt in particuliere praktijken en als begeleider van sportteams van onder meer honkballers, roeiers en softballers. Vervolgens heb ik in Duitsland mijn eigen praktijk voor fysiotherapie opgezet. Parallel hieraan volgde ik een opleiding tot osteopaat. Ik volgde deze opleiding omdat de fysiotherapie mijns inziens te weinig mogelijkheden bood patiënten te genezen.

In de osteopathie gaat het om de gehele mens en zijn omgeving. Dit vormt voor mij de kern van mijn behandelingen. In mijn praktijk behandel ik mensen van alle leeftijden: baby’s, peuters, kleuters, kinderen, pubers, jongvolwassenen, volwassenen, bejaarden en hoogbejaarden.”
 

Osteopathie

Osteopate Tanja Kamphuis

“Ik heb vier jaar op het balletconservatorium gezeten en ben nu nog steeds een fervent salsa- en kizomba-danseres. Ook heb ik jarenlang de krijgskunst akido beoefend. Mijn passie voor dansen en krijgskunst maakte dat ik in 1995 begon met de opleiding fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool  in Enschede. Na het doorlopen van mijn studie miste ik een verdieping in mijn kennis en mijn kunnen. Daarom startte ik aan de osteopathieopleiding in Amsterdam.

Wat ik fascinerend vind aan de osteopathie is dat het mogelijk is met zachte handgrepen het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Hierdoor verdwijnen of verminderen klachten.

Ik vind het belangrijk dat patiënten zichzelf en hun grenzen beter leren kennen, waardoor sommige klachten misschien niet eens ontstaan. De diversiteit aan patiënten, in leeftijden en klachten, in de praktijk zorgt voor een grote variatie in mijn vak. Dit maakt het voor mij erg interessant om patiënten te behandelen, te helpen. Sommige van hen ken ik al vanaf de eerste week van hun geboorte, anderen sinds hun peuter- of kleutertijd. Ook zie ik veel tieners en volwassenen in de praktijk.”